19 de maig

Cronologia:

19.05.1882dj Tarragona – Monestir de Poblet – Valls. Continua el sojorn en terres de la Catalunya meridional amb l’expedició de poetes i artistes valencians i catalans. Els expedicionaris visiten el monestir de Santes Creus i, al vespre, celebren una vetllada literària a la seu del Centre de Lectura de Valls, en la qual JV llegeix la poesia «Lo gegant i la cativa», protagonitzada pel rei Jaume I (el gegant) i l’illa de Mallorca (la cativa); inclosa a Pàtria. Pernocten a Valls [EJV III 216 n. 2, 219 n. 5; RocaLlorente 330; TO III 597].

*19.05.1901dg La Lliga Regionalista guanya les eleccions amb el triomf de la candidatura dita dels «quatre presidents».

Bibliografia:

Garcés i Miravet, Tomàs.  «La vida i l’obra de Verdaguer». La Publicitat, 19 de maig de 1925, p. 1. [Recensió de Biografia de mossèn Jacinto Verdaguer de Valeri Serra i Boldú, 1924]


Imatge: FJV