17 de maig

Cronologia:

17.05.1902ds JV compleix 57 anys. Barcelona – Vil·la Joana. Continua allitat. A causa de la malaltia, és traslladat a la Vil·la Joana, a Vallvidrera (Sarrià), propietat de Ramon Miralles, on restarà fins a la seva mort el 10 de juny [PereñaDDies 35]. Escriurà el doctor Falp: «Va ser instal·lat en una espaiosa cambra oberta a les afraus del Tibidabo i a on tot rossejava: el llit i el mobiliari de Viena, el paviment empostissat i la creu de marfil que lluïa a la capçalera» [FalpMossènVerd 71]. El diari Lo Sometent, de Reus, anuncia el trasllat a Vil·la Joana.

Bibliografia:

MACABICH I LLOBET, Isidor. «Jacinto Verdaguer». Diario de Ibiza, 17 de maig de 1945. [Article reproduït per Felip Cirer a Anuari Verdaguer, 2008, p. 449-450] [Arran del centenari de JV]


Imatge: Ajuntament de Barcelona. barcelona.cat. Disponible aquí.