13 de maig

Cronologia:

13.05.1901dl BarcelonaLleida. Surt de Barcelona en tren a les 10 del matí, en un vagó de tercera classe. A la 1 del migdia el comboi arriba a l’estació de Bellpuig d’Urgell i puja Valeri Serra i Boldú. Continua el viatge cap a Lleida. A Mollerussa, puja al tren una comissió de l’Associació Catalanista de Lleida, entitat organitzadora dels Jocs Florals lleidatans, formada pel president, Frederic Renyé i Viladot, i el secretari Josep Maria Tarragó. A l’estació de Lleida és rebut i festejat per les autoritats de la ciutat, al capdavant de les quals el paer en cap de la ciutat, Romà Sol, i per una multitud de ciutadans. A la tarda, visita l’Acadèmia Bibliogràfica Mariana i, al vespre, presideix la festa dels Jocs Florals, en la qual pronuncia un discurs; inclòs modernament a L’aucell del paradís amb el títol «Discurs de Lleida» [TO I 420]. Aquest dia i els següents s’hostatja a casa de Frederic Renyé [SBoldúRecords 104-115; EJV XI 135-137 n. 1].

Bibliografia:

IVON L’ESCOP [Ricard Aragó Tuson]. «Lliga del Bon Mot. En Verdaguer». El Pla de Bages [Manresa], 13 de maig de 1908. p. 1.


Imatge: pixabay.com