11 de maig

Cronologia:

11.05.1893dj Barcelona. Dina amb el bisbe Morgades, Claudi López i el capolièr Fèlis Gras a la residència del marquès i allà mateix, en conversa privada, el prelat li exigeix que vagi una temporada a Vic a descansar. Escriurà a En defensa pròpia: «Males postres tinguí! Se’m digué que jo treballava massa, que em convenia reposar un xic, lluny del confessionari, de l’hospital i dels pobres i malalts que em marejaven» [TO I 284]. Datada a València una carta d’Artur Masriera, en la qual li agraeix amb efusió el pròleg que li ha fet per a l’edició del seu llibre Poesies i la tramesa de la poesia «Jesús coronat d’espines» [EJV VIII 98]

*11.05.1897dt La companyia d’Enric Borràs estrena al Teatre Romea, de Barcelona, l’obra Terra baixa, d’Àngel Guimerà.

Bibliografia:

UN ADMIRATEUR DU GRAN POÈTE CATALAN. «Bibliographie. Jésus Enfant, par D. Jacinto Verdaguer. Traduction française de M. Justin Prépatx». Le Roussillon [Perpinyà], 11 de maig de 1896.


Imatge: FJV