8 de maig

Cronologia:

08.05.1883dt Montserrat. Amb Jaume Collell, Àngel Guimerà, Francesc Ubach, Joaquim Riera i Bertran, Francesc Matheu, Eduard Toda, els rossellonesos Justí Pepratx i Pròsper Auriol, Narcís Oller i d’altres participa a l’excursió de dos dies dels poetes a Montserrat per celebrar els vint-i-cinc anys dels Jocs Florals. [BoverPàtria 217]. El mateix dia, a la tarda, en una cel·la de l’edifici montserratí de Santa Teresa, on s’hostatja, JV fa els últims retocs a l’oda «A Barcelona» amb vista a la seva impressió per compte de l’Ajuntament [BoverPàtria 219].

Bibliografia:

SARDÀ I LLORET, Joan. «El poema épico español». La Mañana: Edición decenal para Ultramar [Madrid], 8 de maig de 1877. [Reproduït a La Crónica de Cataluña els dies 9 i 12 de maig de 1877, al Diario de Vich els dies 10 i 11 de maig de 1877 i, modernamt, per Montserrat Comas a «Nova documentació sobre Jacint Verdaguer i Víctor Balaguer», 2003, p. 172-183] [Article de crítica literària sobre L’Atlàntida]


Imatge: pexels.com