6 de maig

Cronologia:

06.05.1887dv Palma – Manacor – Coves d’Artà i del Drac. De bon matí, un grup dels expedicionaris, entre els quals JV, parteixen en tren cap a Manacor i d’aquesta població es desplacen en carruatge fins a Artà. Visiten la cova i tornen a Manacor, on sopen a la Fonda Femenias. Després de sopar, es desplacen a les coves del Drac, on fan una visita nocturna. JV anota a l’àlbum de viatgers de les coves: «Déu meu, que has posat tals meravelles sobre la terra, quines meravelles nos guardes al cel?» [MassotMallorca 145-146].

*06.05.1845dt Neix a Santa Cruz de Tenerife el poeta i dramaturg Àngel Guimerà.

*06.05.1872dl Apareix a Barcelona el primer número del setmanari satíric, republicà i anticlerical L’Esquella de la Torratxa, editat pel llibreter Innocenci López i Bernagossi i que es publicarà fins al 1939.

Bibliografia:

ROVIRA I VIRGILI, Antoni. «Avui fa cinquanta anys». La Publicitat, 6 de maig de 1927, p. 1 [Sobre el cinquantenari dels Jocs Florals que van premiar L’Atlàntida]


Imatge: pixabay.com