4 de maig

Cronologia:

04.05.1885dl Sant Miquel del Fai. Participa en una excursió a aquest antic priorat amb una vintena d’escriptors catalans, valencians i balears entre els quals Teodor Llorente, Vicent V. Querol, Jaume Collell, Marià Aguiló i Ramon Picó i Campamar [MassotMallorca 141].

*04.05.1879dg Apareix a Barcelona el primer número del Diari Català, primer diari en llengua catalana, fundat per Valentí Almirall.

*04.05.1897dt Un incendi devasta, a París, el Bazar de la Charité, establiment especialitzat en la venda d’objectes a baix preu a favor dels pobres, i causa cent vint morts, la majoria senyores de l’alta societat parisenca que participaven en una subhasta benèfica. El fet motivarà la poesia «A les víctimes del Basar de la Caritat», subtitulada «A mos caritatius amics de França», que JV datarà al cap de pocs dies.

Bibliografia:

JUAN I ARBÓ, Sebastià. «La niñez». Solidaridad Nacional, 4 de maig de 1952, suplement dominical, p. 7. [Primer d’una sèrie de sis articles biogràfics sobre Verdaguer]


Imatge: Captura extreta del vídeo Espai natural de Sant Miquel del Fai. Diputació de Barcelona. Disponible des d’aquí.