30 d’abril

Cronologia:

30.04.1888dl Datada a l’Alguer una carta de Rafael Casu i Pincetti, president del Consell Comunal de la ciutat, en la qual li agraeix la donació de llibres d’autors catalans i li fa saber que es constituirà una secció especial a la biblioteca comunal a fi que els estudiosos puguin «recrear-se i educar-se amb les obres dels ingenis de la mare pàtria» i «conservar i millorar la dolça parla comuna» [EJV VI 163].La Il·lustració Catalana publica un nou fragment de Dietari d’un pelegrí a Terra Santa.

Bibliografia:

GAMISSANS I ANGLADA, Francesc. «Vuit poesies inèdites de Mossèn Cinto». Catalunya Cristiana, any IV, núm. 187 (30 abril 1983), p. 12 i 21. [Sobre la troballa d’una llibreta amb poesies de JV i transcripció de la titulada «A Maria»]


Imatge cúpula església Sant Miquel (l’Alguer): pixabay.com