28 d’abril

Cronologia:

28.04.1885dt Barcelona. Carta a Joan Noguer. En resposta a una carta seva, li diu que, malgrat que no recorda haver rebut una carta anterior ni tampoc «lo programa de la corona poètica a la Immaculada Verge», els hi agraeix tots dos, i li desmenteix que l’hagin nomenat canonge [EJV IV 237; TO I 904].  Datada a Barcelona una carta de Jaume Collell en la qual li diu que ja ha complert (veg. l’apuntació següent) el seu encàrrec d’escriure a Claudi López per aconseguir que no li donin la canongia, perquè «estic enterament conforme que no et convé» [EJV XI 271]. Jaume Collell s’adreça per carta a Claudi López, marquès de Comillas, i li reporta la negativa irrevocable de JV de rebre una canongia, que per a ell «sería un honorífico embarazo». I raona: «A Jacinto no hay que aprisionarle: con el aprecio y la protección honrosísima de la familia López, el Señor le ha dado la mejor prebenda» [EJV IV 235 n. 5]

Bibliografia:

Molas i Batllori, Joaquim. «Sobre el Canigó de Jacint Verdaguer». Àncora [Sant Feliu de Guíxols], núm. 2074 (28 abril 1988), p. 3.


Imatge: pexels.com