22 d’abril

Cronologia:

22.04.1886dj Jerusalem. JV i el doctor Almera participen en les celebracions religioses del Dijous Sant al Sant Sepulcre. Escriurà al Dietari d’un pelegrí a Terra Santa: «L’efecte de les Lamentacions de Jeremies en el lloc on foren escrites és indescriptible». Visiten el Cenacle [TO I 198].  Datada a Montpeller una carta del felibre Alfons de Ròca-Ferrièr, en la qual li demana «la traduction en prose catalane du texte ci-joint [Éloge de l’Occitanie] imité de Florian par Fortuné Pin» [FVP T-460]. La Hormiga de Oro publica un nou lliurament (cant VI) del treball de Jaume Nogués i Taulet en què explana Canigó cant per cant.

Bibliografia:

AMILS I PLA, Joan. «Notes i fets de la vida del gran poeta de Catalunya mossèn Jacint Verdaguer: Primers premis de Jacint Verdaguer en els Jocs Florals de l’any 1865». Àncora [Sant Feliu de Guíxols], 22 d’abril de 1971, p. 25. [Publicat el mateix dia al setmanari Vida, d’Igualada, p. 3]


Imatge: FJV