16 d’abril

Cronologia:

16.04.1902dc Barcelona. Continua allitat. Li puja lleugerament la febre [PereñaDDies 26].  La revista L’Enderroc, de Girona, publica un article anònim, titulat «Mossèn Jacinto Verdaguer», sobre la gravetat de la malaltia, la qual atribueix als «disgustos i terribles sofriments» que li han infligit els «fariseus» [CasacubertaModGiron 80].  El setmanari Gedeón, de Madrid, diu que «el ilustre poeta y ejemplar sacerdote mossén Jacinto Verdaguer se muere de hambre en la culta Barcelona. […] Pobre, enfermo y olvidado mosén Jacinto Verdaguer; le tienen amordazado y muerto de hambre esos que gruñen el idioma que él ennobleció».

*16.04.1874dj S’estrena al Teatre Romea, de Barcelona, l’obra Lo ferrer de tall, de Frederic Soler.

Bibliografia:

MARTINELL I BRUNET, Cèsar. «Nuestros monasterios: Canigó. En las bodas de diamante del poema de Jacinto Verdaguer». Revista Gran Via, 16 d’abril de 1961, p. 8-9.


Imatge: pexels.com