15 d’abril


Cronologia:

15.04.1888dg La revista Museo Balear, de Palma, publica l’article «Verdaguer en Italia», de Joan Lluís Estelrich, sobre la recepció del poeta en aquell país [Pinyol/FarrésAv-propos 192 n. 26]. Le Journal de Forcalquier et de Haute Provence, de Forcauquier (Provença) reprodueix l’article de G. Guichard «L’Atlantide de Verdaguer traduite du Catalan en Provençal par Jean Monné» que havia aparegut els dies 12 i 18 de febrer al diari Le Radical de Vaucluse, d’Avinyó [CampsCasalsRecepFr 293 n. 669]. La Il·lustració Catalana publica un nou fragment de Dietari d’un pelegrí a Terra Santa.

*15.04.1888dg Apareix a Barcelona el primer número del diari El Noticiero Universal, dirigit pel periodista valencià Francesc Peris i Mencheta.

Bibliografia:

SPARIAT, Leoun. «A mossèn Jacinto Verdaguer». L’Atlàntida, any II, núm. 23 (15 abril 1897), p. 8. [Poesia dedicada a JV publicada en l’original provençal acompanyada de la trad. en prosa al català per JV mateix]


Imatge: Biblioteca Virtual de Prensa Histórica. Museo Balear de Historia y Literatura, Ciencas y Artes. Detall de portada octubre 1885. Disponible aquí.