14 d’abril

Cronologia:

14.04.1895dg Escrita a Barcelona una carta de Simona Aparicio, en la qual es retracta del seu comportament envers JV i li’n demana perdó a ell i «a esa señora [Deseada Martínez] que tanto debo querer y a su hija Amparo». En descàrrec, diu que fou «su familia de usted» [el cosí mossèn Joan Güell] qui la va induir a fer el que va fer, i explica que ella i una amiga seva van anar a veure el bisbe de Vic enviades «por el primo de usted el padre Juan [Güell] para decirle todo el mal que pudiéramos de aquella casa [la de Deseada]» i que el bisbe els va dir que «a usted lo vigilásemos a ver si entraba en aquella casa». I afegeix que, en tornar de Vic, Joan Güell els va encarregar «que diésemos los pasos que se pudieran en contra de aquellas señoras» [EJV IX 63].

Bibliografia:

RIBA I BRACONS, Carles. «Jacinto Verdaguer». Ed. a cura d’Enric Sullà. Llengua & Literatura, núm. 1 (1986), p. 453-472. [Text de la conferència llegida a la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat de Madrid (Cátedra Boscán) el 14 d’abril de 1953]


Imatge: pexels.com