12 d’abril

Cronologia:

12.04.1889dv Elx. JV i Claudi López hi arriben procedents de Múrcia [El Alicantino 13.04.1889]. Datada a Barcelona una carta de Francesc Bru i Lassús, oncle de Claudi López, en la qual li agraeix que li hagi facilitat el document de l’òbit de la seva mare, i li exposa doloroses desavinences familiars [FVP T-62].  Datada a Palma una carta de Josep Miquel Cirera i Albareda en la qual, en resposta a la de JV dels darrers dies de març, li agraeix l’interès que ha tingut perquè una persona per ell recomanada entrés a treballar a la Companyia Transatlàntica [FVP T-99].

*12.04.1890ds Es constitueix el Centre Català de Madrid, presidit per Manuel de Bofarull [FVP T-43].

Bibliografia:

JEP DE JESPUS [Josep Serra i Constansó]. «Oh, el catalanisme!». La Campana de Gràcia, núm. 1717 (12 abril 1902), p. 2. [Crítica irònica als catalanistes per no ajudar econòmicament JV]


Imatge: pexels.com