10 d’abril

Cronologia:

10.04.1882dl Barcelona. Carta a Frederic Mistral. Li agraeix els elogis que el poeta provençal li dedica en la seva carta del dia 3 en relació amb Idil·lis i cants místics i li anuncia: «Ara poso al teler (trigaré encara a deixar-ho saber) una llegenda sobre Canigó» [Solà/PinyolSetCartes 12; TO I 842].  Datada a Madrid una carta de Francisco Díaz Carmona, en la qual li diu que només li falten quatre cants per acabar la traducció al castellà en vers de L’Atlàntida [EJV III 207].  Datada a Barcelona una carta de Lluís de Cuenca, en la qual li trasllada el desig dels organitzadors de les festes del centenari de Murillo a Sevilla que compongui una poesia en català dedicada a la Immaculada Concepció [EJV III 210].

Bibliografia:

VIII Diada de Verdaguer excursionista. Barcelona: Comissió Verdaguer: Unió Excursionista de Catalunya, 2011. 32 p. il·l. [Programa de mà de la diada celebrada a Vil·la Joana, a Vallvidrera, el 10 d’abril de 2011, amb la descripció i la fotografia d’onze indrets de Catalunya amb monuments i plaques dedicats a JV i una llista de trenta pobles i ciutats amb carrers i places amb el nom de JV, que s’afegeixen als referits en els programes de les Diades dels anys 2004, 2009 i 2010, i un article de Carles Albesa]


Imatge: FJV