9 d’abril

Cronologia:

09.04.1902dc Barcelona. Continua allitat. Es troba més bé [PereñaDDies 25]. El doctor Falp escriurà respecte a aquest dia: «El malalt semblava millorar. Tenia la llengua més humida i neta, el pols era més desplegat, la temperatura decreixia els capvespres, la tos es feia més suportable, les suors no eren tan profuses i l’alimentació sòlida intensiva era tolerada» [FalpMossènVerd 69]. En els plecs de firmes omplerts aquests dies figuren, entre d’altres, les de personalitats com l’historiador Josep Pella i Forgas, el director de la Casa de Caritat Jaume Estebanell i un gran nombre d’intel·lectuals i artistes com Àngel Guimerà, Narcís Oller, Francesc Matheu, Josep Martí i Folguera o Dolors Monserdà [PereñaDDies 179]. El bisetmanal El Grano de Arena, de Maó, el Diario de Barcelona i el diari La Correspondencia de España, de Madrid, es fan ressò de l’evolució de la malaltia.

Bibliografia:

VERDAGUER I SANTALÓ, Jacint. «Estimem el Senyor». L’Atlàntida, any II, núm. 48 (9 abril 1898), p. 4. [Reproduïda a La Plana de Vic, núm. 43, 25 d’abril de 1900] [Poesia]


Imatge: ARCA. Diario de Barcelona. Detall de portada de 1872. Disponible aquí.