8 d’abril

Cronologia:

08.04.1886dj En mar (Barcelona – Port Saïd). JV i el doctor Almera continuen el viatge cap a Palestina. Escriurà a Dietari d’un pelegrí a Terra Santa: «A les cinc del matí s’obira la torre de Bur Lug al mig de les amples boques del Nil; tres hores després veiem la Damieta, que s’aixeca com de puntetes, sobre la costa, per a fer llum de ben lluny als barcos que s’hi dirigeixen» [TO I 174]. Carta a Narcís Verdaguer i Callís. Li comenta la travessia per mar, en la qual gaudeix de la companyia de dotze missioners caputxins que viatgen cap a les illes Carolines, «i ja pots pensar que millor companyia no podíem esperar» [EJV V 152; TO I 927]. La Revista Popular comenta el viatge de JV a Terra Santa [EJV V 153]. La Hormiga de Oro publica un nou lliurament (cants IV i V) del treball de Jaume Nogués i Taulet en què explana Canigó cant per cant.

*08.04.1886dj L’arribada a Barcelona de Don Bosco, fundador de l’orde dels salesians, es viu a la ciutat com un gran esdeveniment, atesa la seva fama de sant. Hi restarà fins al 6 de maig i se celebraran diversos actes d’homenatge i de recaptació de fons per a la seva obra. Els marquesos de Comillas el reben a la seva residència en una recepció pròpia d’un membre de la reialesa [EJV V 154 n. 7].

Bibliografia:

VERDAGUER I SANTALÓ, Jacint. «Diumenge del Ram». La Creu del Montseny, any II, núm. 55 (8 abril 1900), p. 153-154. [Narració]


Imatge: pexels.com