4 d’abril

Cronologia:

04.04.1889dj Datada a Montpeller una carta de Lluís Rumièu en la qual li parla de diversos problemes personals que l’han dut a deixar Barcelona sense poder passar a acomiadar-se [FVP T-470].  Datada al Sacromonte de Granada una carta del canonge Josep Taronjí i Cortès en la qual li agraeix que li hagi tramès un exemplar de Pàtria i que, en llegir-lo, «los conceptos, las imágenes, el estilo, la versificación, el lenguaje… todo me satisface» [FVP T-593]

*04.04.1870dl L’exèrcit assetja la vila de Gràcia per la Revolta de les Quintes, que se saldarà amb vint-i-nou morts.

Bibliografia:

«A los sesenta años de la muerte de Verdaguer». Cristiandad, any XIX, núm. 375 (maig 1962), p. 20-21. [Traducció al castellà de l’article «Ai sessanta anni della morte de Jacinto Verdaguer» publicat a L’Osservatore Romano el 4 d’abril de 1962]


Imatge: pixabay.com