3 d’abril

Cronologia:

03.04.1902dj Barcelona. Continua allitat. Ha passat una mala nit i ha dormit poques hores. Durant el dia es refà. Els plecs dipositats a l’entrada de la casa s’omplen de signatures [PereñaDDies 22] Els diaris La Veu de Catalunya i La Dinastía; Lo Sometent, de Reus; El Adelanto, de Salamanca; El Noroeste, de la Corunya; El Eco de Navarra, de Pamplona, i Diario de Tortosa, i el setmanari El Lábaro, de Salamanca, es fan ressò de l’evolució de la malaltia. El setmanari Joventut es fa ressò de l’allitament de JV. En el mateix número, sota el títol «De mon dietari», s’inclou una poesia d’Anton Busquets i Punset que resumeix la impressió de la seva visita a JV el dia 1: «Trist i malaltís, davant de la taula, / de llibres voltat, la testa acotada, / amb el dol al cor, / jo me’l contemplava. / Los ulls enclotats, la cara afinada, / del martiri el pes hi ha deixat bon rastre…»

Bibliografia:

LIÉGEARD, Stéphen. [Recensió]. Le Pays [París], 3 d’abril de 1883. [Reproduïda al llibre del mateix autor Au caprice de la plume, París, Hachette, 1884, p. 303-330] [En trad. al català, a La Veu del Montserrat, any VI, núm. 36, 8 de setembre de 1883, p. 9-10; a la Revista Literaria, 1883, i també en opuscle, 1883, #0000] [Sobre L’Atlàntida]


Imatge: ARCA. Arxiu de Revistes Catalanes Antigues. La Veu de Catalunya. 3 d’abril de 192. Disponible aquí.