2 d’abril

Cronologia:

02.04.1883dl Alger. En viatge en tren d’anar i tornar el mateix dia, visiten la ciutat de Blida, a l’interior, bo i travessant la fèrtil plana de la Mitidja, que JV descriurà així a Records de la costa d’Àfrica: «Los tarongers i llimoners hi creixen com en Andalusia; mes la principal collita no serà de tarongers i llimoners, sinó de blats, puix verdegen los camps amb un verd tan hermós que faria enveja a moltes comarques d’Espanya si el vegessen». Al capvespre, el Vanadis deixa Alger i amb els seus ocupants es trasllada a la ciutat de Skikda (anomenada llavors pels francesos Philippeville) [GaroleraExcViatg I 113; TO I 59]. El diari parisenc Le Pays publica una primera part de l’estudi de Stéphen Liégeard «L’Atlantide de Jacinte Verdaguer» [EJV IV 63 n. 8; TorrentProjecció 214].

Bibliografia:

«Versiones castellanas de poesías místicas del poeta “lemosí” mosén Jacinto Verdaguer». Trad. d’Agustín Muñoz y Gómez de nou poesies de Flors del Calvari. El Guadalete: Periódico Político y Literario [Jerez de la Frontera], 2 d’abril de 1896 («Perlas», «A una flor», «Venid», «Símil», «El trébol» i «El dolor») i 3 d’abril de 1896 («Contrición», «A las abejas» i «Mi cielo»). [Veg. més traduccions d’Agustín Muñoz de poesies de JV a «Nuevas poesías»]


Imatge: FJV