1 d’abril

Cronologia:

01.04.1886dj En mar (Barcelona – Port Saïd). A les quatre de la tarda, parteix de Barcelona cap a Palestina amb el vapor correu de les Filipines Isla de Panay, de la Companyia Transatlàntica, acompanyat pel seu amic el canonge i naturalista Jaume Almera. Viatgen en aquest vaixell, escriurà JV a Dietari d’un pelegrí a Terra Santa, «rics marxants, empleats del Govern, dignataris de la Iglésia, militars d’alta graduació, joves en la flor de la vida, homes al cim de sa carrera», i també dotze pares caputxins «destinats per lo Govern espanyol a les Carolines, sent los primers apòstols que hi posaran lo peu». És previst que JV i el doctor Almera desembarquin el dia 9 a Port Saïd (Egipte) i que des d’allà es dirigeixin a Jaffa [La Veu del Montserrat, 03.04.1886; TO I 173]. La Hormiga de Oro publica un nou lliurament (cant III) del treball de Jaume Nogués i Taulet en què explana Canigó cant per cant.

*01.04.1860dg Desembarcament del general Ortega als Alfacs, en un intent fallit de destronar Isabel II i imposar el pretendent carlí Carles Lluís de Borbó.

Bibliografia:

VERDAGUER I SANTALÓ, Jacint. «El hilador de oro». Trad. al castellà de Cándido Rodríguez Pinilla. El Adelanto [Salamanca], 1 d’abril de 1901. [Poesia «El filador d’or]


Imatge: FJV