24 de març

Cronologia:

24.03.1888ds La Veu del Montserrat publica la poesia «Los fills del Canigó», dedicada per JV l’any anterior a l’Estudiantina Catalana de Perpinyà; inclosa a Pàtria [TO III 650; PinyolPàtria 273]. En el mateix número, publica en primícia els «Goigs a llaor de l’apòstol dels negres, sant Pere Claver, de la Companyia de Jesús»; inclosos a Càntics i, amb el títol «L’apòstol dels negres», a Pàtria [TO III 655; Requesens/CortèsCàntics 264; PinyolPàtria 283]. Al periòdic Il Corriere Lomellino, de Vigevano (Llombardia), L. Zuccaro recensiona amb elogi la traducció a l’italià de diversos cants de Canigó feta per Maria Licer [EJV VI 82 n. 7].  La Veu del Montserrat publica un nou fragment del Dietari d’un pelegrí a Terra Santa.

Bibliografia:

BONADA I SAÑAS, Lluís. «L’aparició de la Mare de Déu de Montserrat realça el nou Verdaguer». El Temps [València], núm. 1606 (24 març 2015), p. 56-59 [Sobre la novel·la El poeta del poble d’Andreu Carranza].

Imatge: FJV