21 de març

Cronologia:

21.03.1886dg Ripoll. Assisteix a l’acte d’inici de la restauració de l’església de Santa Maria, presidit pel bisbe de Vic, Josep Morgades, que en la sobretaula del dinar li ofrena de manera inesperada, «en nom de Catalunya», una corona de llorer teixida per Jaume Collell amb branques del llor que JV havia plantat catorze anys abans a l’hort de l’església de Vinyoles d’Orís, quan n’era vicari [La Veu del Montserrat, 04.04.1886]. Data aquest dia (s. l.) la poesia «Primavera»; inclosa modernament a Poesia dispersa [TO IV 167].  Datada a Biarritz una carta d’Enrique Jorge O’Shea en la qual li agraeix la tramesa d’un exemplar de L’Atlàntida, que JV li va enviar en resposta a la carta del 9 de març, i desitja que «Dios guíe al gran poeta» en el seu proper viatge a Terra Santa [EJV V 145]

Bibliografia:

GABANCHO I GHIELMETTI, Patrícia. «Mossèn Cinto escolta els dimonis». Ara, suplement «Ara Llegim» (21 març 2015), p. 57. [Evocació literària]

Imatge: FJV