14 de març

Cronologia:

14.03.1896 ds Datada a Perpinyà una carta de Justí Pepratx en la qual es lamenta del tracte que JV rep de «sos entremaliats adversaris» i es pregunta: «Com los de La Renaixença poden quedar-se muts? I los de la Lliga de Catalunya, com se fa que no es moguin? I els del Centre Escolar, que són tots joves i trempats, i altres i altres? […] Paciència i coratge, oh dolç i estimat amic!» [EJV IX 230]. El setmanari Lo Teatro Regional fa saber que diversos joves literats han acordat dedicar a JV una corona poètica i que es reben adhesions a la redacció de la revista.

*14.03.1899dt El doctor Bartomeu Robert accedeix a l’alcaldia de Barcelona.

Bibliografia:

FORNELL I MORODO, Joan. «Estudis verdaguerians». Catalunya: Revista Setmanal, any VIII, núm. 332 (14 març 1914), p. 8-9. [Dedicat aquest a la catalanitat de L’Atlàntida, inicia una sèrie d’articles crítics en relació amb la publicació de les obres completes de JV, «edició popular», per La Il·lustració Catalana]


Imatge: Lo Teatro Regional, 14 de març de 1896. Disponible aquí.