4 de març

Cronologia:

04.03.1900dg Barcelona. Assisteix a una sessió literària a càrrec d’Antoni Busquets i Punset celebrada a la seu del Centre Excursionista de Catalunya [Joventut, 08.03.1900].  Carta a Heinrich Mercy, editor a Praga. Li agraeix la tramesa d’un llibre de l’arxiduc Lluís Salvador d’Àustria [GaroleraCartesArxiduc 143]. Carta a Manuel F. Miguélez en la qual li parla del seu cunyat Simón Fernández i del canonge Basart [EJV XI 46; TO I 1183]. La Creu del Montseny publica la poesia «Lo cinyell de sant Tomàs»; inclosa a Sants [TO IV 943].


*04.03.1884dt Mor a Caldes d’Estrac Joaquim Salarich i Verdaguer, metge i cronista de Vic, cosí de JV

Bibliografia:

GAROLERA I CARBONELL, Narcís. «Se’n cansaran?». La Vanguardia, 4 de març de 2002, p. 40. [Fragment de l’obra de JV comentat, dins la sèrie «El año Verdaguer»] [Comentari reproduït, en català, a Al peu de la lletra del mateix autor, 2021, p. 61-63]


Imatge extreta de CEC. Centre Excursionista de Catalunya. Patrimoni Cultural. Biblioteca i Cartoteca. Disponible aquí.