3 de març

Cronologia:

03.03.1898dj Barcelona. Es troba casualment amb el seu cosí mossèn Joan Güell al carrer del Carme [GüellVidaÍnt 174]. Sota el títol «¡¡Albricias!!», la revista La Acadèmia Calasancia, de les Escoles Pies de Barcelona, publica un article de Valeri Serra i Boldú en el qual es felicita i felicita JV per la resolució del conflicte que l’enfrontava al bisbe de Vic. S’hi reprodueix la carta de retractació del sacerdot i un fragment de la resposta del prelat, i també, en primícia, la poesia inèdita «Dintre el Desert»; inclosa, amb modificacions i amb el títol «Místic desposori», a Santa Eulàlia [TO II 943]. El diari La Unión Católica, de Madrid, publica una recensió del poema Santa Eulària, sense signar, i en transcriu uns versos.

Bibliografia:

SERRA I BOLDÚ, Valeri. «¡¡Albricias!!». La Academia Calasancia: Órgano de la Academia Calasancia de las Escuelas Pías de Barcelona, any VII, núm. 143 (3 març 1898), p. 16-19. [Article sobre el retorn de les llicències eclesiàstiques a JV. S’hi reprodueix la carta de retractació del sacerdot i un fragment de la providència del bisbe Morgades en què li aixeca la suspensió canònica. Conté també la poesia inèdita «Dintre el Desert» que formarà part del volum Santa Eulària]


Imatge: ARCA. Arxiu de Revistes Catalanes Antigues. La Academia Calasancia: órgano de la Academia Calasancia de las Escuela Pías de Barcelona (1891-1931). 3 de març de 1898. Disponible des daquí