1 de març

Cronologia:

01.03.1891dg Datada a Ciutadella una carta de Joan Comes i Vidal, bisbe de Menorca, en la qual li agraeix la tramesa d’un exemplar del «preciosísimo ramillete con que este año ha rendido tributo a Jesús en la cueva de Belén» (el llibre Betlem) i el convida a passar una temporada a l’illa [FVP T-239]. La Renaixença (suplement del diari homònim) publica la poesia «La Presentació» (primer vers: «De tots los sacerdots que hi ha en lo temple»); inclosa a Jesús Infant [TO II 619]. La Veu de Catalunya informa de la inauguració a la Sala Parés, de Barcelona, d’una exposició d’Alexandre de Riquer en la qual figuren «varis dibuixos que ha fet per il·lustrar lo Jesús Infant de mossèn Verdaguer».


*01.03.1899dc Mor el bisbe de Barcelona Jaume Català. El succeirà Josep Morgades.

Bibliografia:

Mosén Verdaguer [Número especial]. La Hormiga de Oro, any III, núm. 10 (1 març 1886). [Amb una entrevista amb JV de Lluís M. de Llauder, un article de Francesc d’Assís Rierola; la traducció castellana del «Pas d’Hanníbal» de Canigó i la poesia «La puresa» amb la corresponent partitura de Francesc Carreras Candi. També inclou la primera entrega de la recensió de Canigó per Jaume Nogués, que continuarà en números successius de la revista]


Imatge: pixabay.com