23 de febrer

Cronologia:

23.02.1884ds La Veu del Montserrat reprodueix la poesia «Enyorança» (primer vers: «Sabéssiu lo català») que encapçala l’àlbum poètic ofert a la infanta Maria de la Pau de Borbó el mes de gener; inclosa, ampliada, a Pàtria [TO III 591; PinyolPàtria 150]. En el mateix número, en un article signat «C.», Jaume Collell critica la proposta feta per la Junta Directiva del Centre Català de coronar JV i Frederic Soler pels seus mèrits literaris i qualifica la hipotètica coronació de «funció de Carnestoltes». I encara en el mateix número, es publica un nou fragment de la narració «Records de la costa d’Àfrica. Notes d’una cartera de viatge»; inclosa, ampliada, a Excursions i viatges [TO I 47].

Bibliografia:

Verdaguer i Santaló, Jacint. «L’arpa». La Renaixença (suplement del diari homònim), any XXVI, núm. 8 (23 febrer 1896), p. 111-112. [Poesia. Primer vers: «És lo bon Jesús…»]


Imatge: Hemeroteca digital. BNE. La Veu de Montserrat. 23 de febrer de 1884. Disponible aquí.