19 de febrer

Cronologia:

19.02.1879dc Datada a Madrid una carta de Marcelino Menéndez Pelayo, a la qual li adjunta el fragment de les Cantigas d’Alfons X sobre Montserrat que li havia demanat i li diu que «volví a leer con especial deleite La Atlántida y admiré el Canto de las Islas [Cor d’illes gregues], en mi opinión el mejor del poema» [EJV II 131]. Datada a Palerm una carta del folklorista italià Giuseppe Pitrè en la qual li manifesta que se sent molt honorat d’haver rebut un exemplar del poema enviat pel propi autor, i que se’n farà ressò en el periòdic Nuove Effemeride Siciliane que ell dirigeix [EJV II 133].

*19.02.1878dt Thomas Alva Edison patenta el fonògraf a Nova York.

Bibliografia:
AMILS I PLA, Joan. «Centenari del poema èpic L’Atlàntida, del poeta de Catalunya, Jacint Verdaguer i Santaló». Súria, núm. 1284 (19 febrer 1977), p. 7.


Imatge: FJV