18 de febrer

Cronologia:

18.02.1900dg Datada a Madrid una carta de Manuel F. Miguélez en la qual, en resposta a la de JV del dia 13, li diu que ell també recorda el dia de la primera missa «después del calvario por donde le hicieron trepar los hombres» i li expressa satisfacció perquè no ha participat «en ese movimiento separatista de la Madre Patria», amb referència a l’enrenou que ha causat a Madrid la carta pastoral del bisbe de Barcelona sobre la predicació i l’ensenyança del catecisme en català (veg. 15.01.1900) [EJV XI 42]. El setmanari La Creu del Montseny publica la poesia «Raig de sol»; inclosa a Santa Eulària [TO II 946]

Bibliografia:

Pijoan i Soteras, Josep. «El diari íntim de Mossèn Cinto». L’Opinió, núm. 1 (18 febrer 1928). [Reproduït per Anna M. Blasco a «Josep Pijoan i Jacint Verdaguer», p. 316-317] [Veg. l’editorial de la mateixa revista del 25 de febrer de 1928, «On són els papers del bagul?»] [Veg. també la resposta a Pijoan de Valeri Serra i Boldú i la resposta de Joan Moles a Serra i Boldú]


Imatge: pexels.com