17 de febrer

Cronologia:

17.02.1898dj Datada a Vic una carta de Josep Morgades en la qual li concedeix el permís per a prendre possessió del benefici de Betlem [EJV X 176, 178 n. 3]. El setmanari La Tomasa lamenta la retractació de JV, que considera una «planxa» per als qui s’havien posat al seu costat, i li dedica uns versos: «No ens pensàvem, la veritat / que havent mossèn Verdaguer / engrescat lo galliner, / un xasco ens des tan granat. / O locura o santedat?»

Bibliografia:

«Un traductor de Jacinto Verdaguer». Las Provincias [València], 17 de febrer de 1899, p. 1. [Inclou la versió en castellà de la poesia «La Verge dels Dolors» i un fragment d’«Impressió de les llagues de sant Francesc»] [Sobre el poeta alcoià Josep Abad]


Imatge: Biblioteca Virtual de Prensa Histórica. La Tomasa, setmanari català. 17 de febrer de 1898. Disponible des d’aquí.