13 de febrer

Cronologia:

13.02.1898dg Madrid. Continua l’estada a la ciutat. Al matí, celebra la missa de la represa a l’Oratorio del Espíritu Santo, annex a la residència madrilenya dels agustins d’El Escorial del carrer de Valverde, que s’omple de gom a gom; entre els assistents s’hi troben els comtes de Cedillo i de Floridablanca; els escriptors Gaspar Núñez de Arce, Melcior de Palau, Juan Manuel Ortí-Lara i Blanca de los Ríos; els acadèmics Rafael Álvarez Sereix i Matías Barrio y Mier; el senador Cecilio Gurrea, y el polític carlista Juan Vázquez de Mella. Dina amb la comunitat dels agustins i passa la tarda amb ells [MonjasDocInéd 210].
El diari La Correspondencia de España, de Madrid, es fa ressò de l’aixecament de la suspensió que requeia sobre JV i anuncia que celebrarà la primera missa a l’església dels agustins del carrer de Valverde, a Madrid. El setmanari La Frontera, de Camprodon, celebra que JV pugui tornar a dir missa.

Bibliografia:

«Mosén Jacinto Verdaguer». El Estandarte Católico [Tortosa], 13 de febrer de 1898, p. 1. [Inclou el text de la carta de JV demanant que se li aixequi la suspensió i els text del document del bisbe Morgades accedint-hi]


Imatge: pixabay.com