11 de febrer

Cronologia:

11.02.1898dv Madrid. Continua l’estada a la ciutat. En una audiència al palau arquebisbal, en la qual també és present el P. Miguélez, el doctor Cos llegeix a JV l’ofici de rehabilitació i les condicions que posa el doctor Morgades quant a obediència i fixació de la residència abans de rebre l’exeat, condicions que mereixen una reacció irada del poeta, i finalment es troba un redactat de l’acta segons la qual JV accepta aquelles condicions [MonjasDocInéd 205]. Datada aquest dia una llicència a favor de JV per a celebrar missa a Madrid, signada per l’arquebisbe-bisbe doctor Cos [EJV X 267]  Els diaris La Vanguardia, de Barcelona, Correo de Tortosa i El Nacional, de Madrid, reprodueixen la carta de retractació i la providència del bisbe Morgades en què li aixeca la suspensió canònica.

Bibliografia:
SIMÓ I MONLLOR, Isabel-Clara. «Sobre Verdaguer». Avui, 11 de febrer de 1988, p. 14. [Rèplica a l’article «No apta per a verdaguerians», d’Isidor Cònsul, sobre la novel·la El mossèn]


Imatge: PÁGINA OFICIAL DE TURISMO DE LA CIUDAD DE MADRID. Palacio Arzobispal. http://www.esmadrid.com. Disponible aquí.