9 de febrer

Cronologia:

09.02.1896dg El setmanari La Voz de Sitges publica el número especial A mosén Jacinto Verdaguer, amb els articles «Apuntes biográficos», sense signar, «L’època crítica» de Josep Aladern i «Flores místicas» de J. Planas i Robert, sobre la seva poesia mística, i la poesia laudatòria «Al gran poeta» de Joan Ruiz i Porta. També s’hi publica la poesia de JV «A mos defensors»; inclosa a Flors del Calvari [TO III 1077; MAVerdaguerFlors 236].  El setmanari La Costa de Llevant, de Canet de Mar, es fa ressò de les «tribulacions» per les quals passa JV i de la publicació de Flors del Calvari.

*09.02.1884ds Neix a Barcelona el poeta Josep Carner.

Bibliografia:

ALIAGA, Xavier. «Vidents i exorcismes: els quaderns inèdits de Jacint Verdaguer». El Temps [València], 9 de febrer de 2017. [Sobre «Dos dietaris verdaguerians inèdits» de Narcís Garolera, 2016,]


Imatge: FJV