8 de febrer

Cronologia:

08.02.1898dt Madrid. Continua l’estada a la ciutat. El Boletín Oficial Eclesiástico del Obispado de Vich publica la carta de retractació de JV (veg. 06.01.1898), seguida d’una nota del doctor Morgades en la qual manifesta que, ateses les seguretats que li han donat el bisbe de Madrid «y otras personas respetabilísimas de la Corte» en el sentit que JV «quiere vivir y portarse, con el auxilio divino, cual corresponde a un buen sacerdote», ha decidit aixecar-li la suspensió «y devolverle el permiso para celebrar la santa Misa» [MonjasDocInéd 199; EJV X 163 n. 2]. Carta del doctor Morgades al P. Miguélez. Li diu que no havent publicat La Publicidad i La Opinión la carta de retractació, seria «de necesidad» que JV es dirigís a algun altre diari de Barcelona «explicando lo pasado»; «y puesto ya a hablar, créame, padre, dé una palabra de gracias a Dios y de satisfacción a los ofendidos. Sólo así podrà creerse en la sinceridad de su conversión» [MonjasDocInéd 203]. Carta del comte de Cedillo en la qual li diu que no podrà assistir a la missa nova ni a la vetllada literària de l’Ateneo de Madrid perquè avui mateix parteix uns dies per a Múrcia i no pot ajornar el viatge [EJV X 171].  Data aquest dia (s. l.) la poesia «A l’Iris»; inclosa a Espines i flors i modernament també a Poesia dispersa [TO IV 1325, 219].

Bibliografia:

BOADA I GARCIA, Antoni. «Gènesi de L’Atlàntida». Igualada, 8 de febrer de 1978, p. 6. [Text de la conferència a l’Aula de Cultura de la Caixa del Penedès a Igualada el 5 de febrer de 1978]


Imatge: pixabay.com