7 de febrer

Cronologia:

07.02.1884dj Vilanova i la Geltrú. Lliura a Salvador de Samà, amb destinació a la Biblioteca-Museu Balaguer d’aquella ciutat, un valuós missal que havia pertangut a la reina Isabel II i que, en una visita a Madrid, Víctor Balaguer l’hi havia fet a mans perquè el portés a Vilanova [EJV IV 109 n. 6]. Barcelona. Carta a Víctor Balaguer. Li dona compte d’haver complert aquell mateix dia l’encàrrec de portar el missal de la reina a la Biblioteca-Museu Balaguer de Vilanova i la Geltrú [EJV IV 107; TO I 872].

*07.02.1878dj Mor a Roma el papa Pius IX.

Bibliografia:

CÒNSUL I GIRIBET, Isidor. «No apte per a verdaguerians». Avui, 7 de febrer de 1988, p. 27. [Sobre la novel·la El Mossèn, d’Isabel-Clara Simó]


Imatge: Vilanova i la Geltrú. Biblioteca Museu Víctor Balaguer. http://www.vilanova.cat. Disponible aquí.