6 de febrer

Cronologia:

06.02.1892ds Cervera. Dina a casa de Joaquim de Pedrolo, senyor de l’Aranyó, i de la seva muller, Lluïsa d’Espona, originària de Vic. En la sobretaula, Lluïsa li ensenya un àlbum de poesies amoroses dedicades a ella per Jaume Collell, que trasbalsen JV, que escriu en el seu dietari íntim: «Mon Déu i mon tot […] per quin atzar la vostra Providència m’ha passejat per unes pàgines que més m’hauria estimat no haver de llegir mai?» [CònsulCervera 5-6].

*06.02.1860dl Després d’una sagnant batalla començada el mes de desembre, cau la plaça de Tetuan, a la Guerra d’Àfrica, amb la victòria de les tropes espanyoles comandades pels generals Ros de Olano i Prim, entre les quals cinc-cents voluntaris catalans.

Bibliografia:
VERDAGUER I SANTALÓ, Jacint. «Quan encara les aigües no sabia» (primer vers). A: Lo Rat Penat. Calendari llemosí de 1880. València: Estampa d’en Josep M. Blesa, 1880, p. 128. [Poesia inclosa a Roser de tot l’any (6 febrer)]


Imatge: Generalitat de Catalunya. Direcció General del Patrimoni Cultural. Castell de l’Aranyó. http://www.gencat.cat. Disponible aquí.