2 de febrer

Cronologia:

02.02.1898dc Madrid. Continua l’estada a la ciutat. Carta del P. Miguélez al doctor Morgades en la qual li fa saber que ha enviat la carta de retractació per a la seva publicació als diaris La Publicidad i La Opinión, i que confia que aviat arribarà el permís per celebrar la missa i l’exeat [MonjasDocInéd 196]. Després de rebre un telegrama (o sengles telegrames) dels diaris La Publicidad i La Opinión fent saber que no publicaran la carta de retractació, el P. Miguélez telegrafia al doctor Morgades: «Ni Publicidad ni Opinión quieren publicar documento Verdaguer, rogamos lo publique V. E. Boletín [el Butlletí eclesiàstic del bisbat de Vic]» [MonjasDocInéd 189]

02.02.1862dg Neix a Manacor el sacerdot i lingüista Antoni Maria Alcover.

*02.02.1878ds Apareix a Vic el primer número del setmanari catòlic La Veu del Montserrat, de tendència regionalista, fundat i dirigit per Jaume Collell.

Bibliografia:

VERDAGUER I SANTALÓ, Jacint. «Rosa en poncella», subtitulada «A la nena Rosa Arumí, després de batejar-la a Betlem lo dia 2 de febrer de 1901». A: LLANAS, Manuel; SOLDEVILA, Llorenç. Verdaguer i el Maresme. Caldes d’Estrac: Ajuntament de Caldes d’Estrac, 2002, p. 111. [Poesia inèdita fins a aquesta edició]


Imatge: ARCA. La Publicidad. 2 de febrer de 1898. Disponible aquí.