1 de febrer

Cronologia:

01.02.1886dl La revista lliurepensadora La Luz es fa ressò de l’acte contra la blasfèmia celebrat el dia anterior a l’església de Santa Anna, de Barcelona, i carrega contra el «curapoeta» JV: «Pase por la candidez del compositor don Cándido Candi el que malgaste el tiempo en tan infantiles desahogos, pero no puede decirse lo mismo de mosén Verdaguer, a quien no han faltado admiradores que lo hayan proclamado como el primer poeta de este siglo» [Pinyol/QuerRevBl 7 n. 13]

*01.02.1871dc Apareix a Barcelona el primer número de la revista quinzenal La Renaixença: Periòdic de literatura, ciències i arts.

*01.02.1881dt Apareix a Barcelona el primer número del diari La Vanguardia. Comencen les obres de construcció del canal de Panamà.

*01.02.1900dj Picasso exposa per primera vegada a Barcelona, al local d’Els Quatre Gats.

Bibliografia:

QUIRZE. Himne de Santa Eulària compost en lo segle VII per Quirze, bisbe de Barcelona. Trad. del llatí per Jacint Verdaguer. A: Jacint VERDAGUER, Santa Eulària, apèndix I. [Reproduït a Cristiandad, any VII, núm. 141, 1 de febrer de 1950), p. 23-24, i a Missa de Santa Eulàlia en ritu hispanomossàrab amb l’antiga Passió i l’Himne, Barcelona, Parròquia de Santa Eulàlia de Vilapicina, 2002]


Imatge: Turisme de Barcelona. Parròquia de Santa Anna. https://www.barcelonaturisme.com/wv3/ca/page/3225/.html