24 de gener

Cronologia:

24.01.1893dt Datada a Madrid una carta de María Gayon, marquesa de Comillas, en la qual li demana que s’adreci a les dones literates catalanes perquè enviïn les seves obres per mostrar-les a l’Exposició Universal de Chicago, i li comenta un «pequeño tropiezo» que ha tingut amb Emilia Pardo Bazán, «que quería que en literatura se mandase todo, y yo dije que no debían mandarse libros de ideas malas» [EJV VIII 70]

*24.01.1869dg Un grup de tipògrafs funda a Madrid la secció espanyola de l’Associació Internacional de Treballadors (AIT).

Bibliografia:

PEROY I RIBES, Rosa. «La ruta de Jacint Verdaguer a l’Aneto». La Mañana [Lleida], 24 de gener de 2016, p. 36-37. [Amb un croquis de l’itinerari recorregut a peu per JV l’any 1882 entre la Seu d’Urgell i la Maleïda] [Entrevista a Bernat Gasull arran de la publicació de Maleïda, 2015, ]


Imatge: pixabay.com