20 de gener

Cronologia:

20.01.1898dj Madrid. Continua l’estada a la ciutat. A causa d’un retard atribuït als aiguats d’aquests darrers dies, no es reben fins avui les cartes de resposta del doctor Morgades a l’arquebisbe de Madrid i al P. Miguélez datades el dia 14, de manera que fins a aquest dia el prelat madrileny i els agustins no tenen notícia fins avui de la disposició del de Vic a concedir l’exeat si hi ha un bisbe receptor [MonjasDocInéd 167]. Datada a Madrid una carta de l’arquebisbe doctor Cos adreçada al P. Miguélez en la qual, tenint en compte la disposició del doctor Morgades a aixecar la suspensió de JV i atorgar l’exeat si hi ha bisbe receptor, diu que caldria demanar al bisbe de Barcelona que l’admeti en aquesta diòcesi, ja que «el interesado suspira por su patria, y su patria no es Madrid» [MonjasDocInéd 167].  Datada a Barcelona una carta del vicari general del bisbat, Francesc de Pol, en la qual, en resposta a la de JV del dia 13, li fa saber que el bisbe, Jaume Català, veu bé d’incardinar JV a la diòcesi barcelonina, sempre que el prelat de Vic li comuniqui oficialment l’aixecament de la suspensió i concedeixi l’exeat o vistiplau per a la incardinació. Pol fineix: «Valor, don Jacinto. Va usted por buen camino; no le duelan prendas, que el sacerdote se ennoblece con la obediencia y acatamiento a la autoridad, y su rehabilitación será para usted una victoria sobre sí mismo y para todos un consuelo» [MonjasDocInéd 174; EJV X 166].

*20.01.1883ds Claudi López i Bru, com a hereu del seu pare Antonio López, és nomenat president de la Companyia Transatlàntica, del Banc Hispano-Colonial, de la Companyia de Tabacs de Filipines i de la Societat de Crèdit Mercantil.

Bibliografia:

LLUCH I MARTÍN, Ernest. «Verdades y mentiras de Cambó». La Vanguardia, 20 de gener de 1989, p. 5. [Resposta a l’article de Josep Maria Solà i Camps «Verdaguer i Cambó»,]


Imatge: pexels.com