19 de gener

Cronologia:

19.01.1888dj Datada a Perpinyà una carta de Justí Pepratx, en la qual es mostra amoïnat per la poca informació que té de la preparació dels concerts de l’Estudiantina Catalana de Perpinyà, previstos per a primers de febrer, i es pregunta «si a vostè no el molesta lo arreglament que s’ha de fer forçosament per l’anada de la nostra gent […]. Mon car amic, parli-me a cor obert, si és que l’enutja a vostè ni poc ni gens ocupar-se d’esta cosa. Si li convenia que anàs jo a prop seu, digue-m’ho també; hi correria» [EJV VI 138]. Datada a Barcelona una carta de l’enginyer i dramaturg Damas Calvet en la qual li demana, com ha demanat també a Manuel Duran i Bas, «lo despertament d’alguna influència poderosa» per desencallar el nomenament de catedràtic numerari després de vint-i-set anys d’haver guanyat les oposicions; «li demano que per ajudar-me en aquesta obra faci sortir lo santcristo gros» [FVP T-72].

Bibliografia:

ESPAR I TRESSENS, Francesc. «Verdaguer ¿heterodoxo?». La Vanguardia, 19 de gener de 1989, p. 5. [Carta al director en resposta a Jordi Font dins la polèmica sobre JV i Cambó iniciada per Josep Maria Solà i Camps ]


Imatge: Institut du Grenat. Captura Estudiantina, partition pour mandoline. Disponible a: https://www.institutdugrenat.com/2014/01/estudiantina-de-perpignan-vers-1900/