18 de gener

Cronologia:

18.01.1898dt Madrid. Continua l’estada a la ciutat. La tensa espera de la resposta del doctor Morgades a les cartes del P. Blanco del dia 8 i de l’arquebisbe de Madrid i el P. Miguélez del dia 10 causa el neguit de JV i també del P. Miguélez i és motiu perquè el doctor Cos enviï un telegrama a Vic amb el text: «No recibí respuesta carta Verdaguer de hace ocho días. Urge mucho. Arzobispo», que Morgades respon: «Comunicaciones interceptades por lluvias. Contesté y escribí día catorce. Obispo» [MonjasDocInéd 167].

*18.01.1890ds Mor a Sardenya Amadeu I, que en 1871-1873 fou rei d’Espanya elegit per les Corts del Sexenni Revolucionari.

Bibliografia:

SOLÀ I CAMPS, Josep Maria. «Verdaguer y el tiempo». La Vanguardia, 18 de gener de 1989, p. 6. [Carta al director dins la polèmica sobre JV i Cambó iniciada per Solà i Camps mateix, veg.]


Imatge: pixabay.com