14 de gener

Cronologia:

14.01.1886dj Datada a Maiano (Provença) una carta de Frederic Mistral en la qual el felicita per la publicació de Canigó i el regracia per l’exemplar que li ha enviat del poema, «un manteau d’éblouissantes pierreries jeté sur les épaules de votre terre maternelle» [EJV V 99]. Datada a Perpinyà una carta de Pere Bonet, professor al seminari menor de Prada, en la qual li regracia la tramesa d’un exemplar de Canigó, que llegirà amb complaença. La Revista Popular publica, en la seva secció de bibliografia, una ressenya de Fèlix Sardà i Salvany en la qual fa grans elogis de Canigó [EJV V 91 n. 1].

*14.01.1901dl Mor a Madrid Víctor Balaguer, polític, escriptor i historiador.

Bibliografia:

ALMANDOZ MENDIZÁBAL, Norberto. «Jacinto Verdaguer y el maestro Nicolau, su cantor». ABC [Madrid], 14 de gener de 1953, p. 5.

Imatge: Nobel Foundation Achive. Frederic Mistral, Premi Nobel de Literatura 1904. Imatge disponible a: https://www.nobelprize.org/prizes/literature/1904/mistral/facts/