8 de gener

Cronologia:

08.01.1895dt En una carta a Josep Torras i Bages datada aquest dia, Josep Maria Quadrado escriu: «La tarda del dia d’Innocents va passar per casa com una visió lo dolç mossèn Cinto, que per uns pocs dies havia permutat d’impenetrable incògnit l’ermita de la Gleva amb la de Ramon Llull i amb la companyia de l’arxiduc en Miramar, i la mateixa tarda s’embarcà, deixant-nos lo goig de veure’l sa, alegre e invariable com no creia» [EJV IX 43 n.1].

*08.01.1901dt Mor a Barcelona el bisbe Josep Morgades. El succeirà Salvador Casañas.

Bibliografia:

VERDAGUER I SANTALÓ, Jacint; COLLELL I BANCELLS, Jaume. «Lletra de convit a l’Homenatge dels poetes catalans a Nostra Senyora de Montserrat». La Veu del Montserrat, any IV, núm. 1 (8 gener 1881), p. 4-5.


Imatge: Generalitat de Catalunya. Agència Catalana de Turisme. http://www.catalunya.com, aquí.