4 de gener

Cronologia:

04.01.1891dg Datada a Breslau (Baixa Silèsia) una carta d’Ernst Commer, escrita en llatí, amb la qual, de part de la seva germana Clara, que n’és l’autora, li adjunta un exemplar del llibre Catalanische Lieder von Jacinto Verdaguer, recull de poesies traduïdes a l’alemany, i en nom d’ella li demana permís per a traduir L’Atlàntida a aquella llengua [EJV VII 168]. El setmanari L’Arc de Sant Martí, de Sant Martí de Provençals, publica la poesia «Los tres Reis als peus de Jesús»; inclosa a Jesús Infant [TO II 597].

*04.01.1901dv S’estrena al Gran Teatre del Liceu de Barcelona l’òpera Els Pirineus, amb llibret de Víctor Balaguer i música de Felip Pedrell.

Bibliografia:

Homenatge a Verdaguer [Número especial]. Il·lustració Catalana, núm. 552 (4 gener 1914). [Amb un editorial; articles de Jaume Collell, Joan Maragall i Carles de Fortuny; poesies encomiàstiques de Frederic Mistral, Teodor Llorente, Àngel Guimerà, Ramon Picó i Campanar, Josep Franquesa, Miquel Costa i Llobera i Francesc Matheu, i una poesia de JV]


Imatge: pixabay.com