3 de gener

Cronologia:

03.01.1886dg Vic. Arriba a l’estació del tren, procedent de Barcelona, a les quatre de la tarda, i a les sis assisteix a la vetllada literària organitzada pels membres de l’Esbart de Vic a la seu del Círcol Literari, presidida per Martí Genís i Aguilar i en la qual Narcís Verdaguer i Callís, Jaume Collell, Josep Serra i Campdelacreu, Antoni d’Espona, Francesc X. de Febrer, Lluís B. Nadal i JV mateix llegeixen fragments de Canigó. [La Veu del Montserrat, 9 gener 1886].  Datada a Tarragona una carta de Benet Vilamitjana, arquebisbe de Tarragona, en la qual li agraeix la tramesa d’un exemplar de Canigó i el felicita per la seva publicació [EJV V 85].

*03.01.1874ds El capità general de Madrid, Manuel Pavía, fa un cop d’estat i entra a cavall a l’hemicicle de les Corts seguit d’un escamot de guàrdies civils, acabant així amb la Primera República Espanyola.

Bibliografia:

CASASÚS I GURI, Josep Maria. «Mount Canigó». El Punt Avui, 3 de gener de 2016, p. 5. [A propòsit de la traducció de Canigó a l’anglès i de les afinitats literàries de JV amb Walt Whitman]


Imatge: pixabay.com