28 de desembre

Cronologia:

28.12.1888dv Datada a Maiano (Provença) una carta de Frederic Mistral, en la qual li agraeix la tramesa d’un exemplar del volum Pàtria, del qual diu que «est un nouveau boûcher de bois de cèdre, de myrrhe et d’encens, allumé par le poète national sur la plus haute cime catalane» [EJV VI 216]. El diari Las Provincias, de València, reprodueix l’entrevista de Luis Alfonso a JV publicada el dia 10 d’aquest mes a El Imparcial de Madrid [FarrésEntrev 207].

*28.12.1895ds Primera projecció cinematogràfica pública, oferta pels germans Auguste, Louis i Antoine Lumière, al Salon Indien del Grand Café de París.

Bibliografia:

VILARRODÀ I PLANAS, Jordi. «Mossèn Cinto i “la Maleïda”». El 9 Nou [Vic], 28 de desembre de 2015, p. 39. [Recensió de Maleïda de Bernat Gasull]


Imatge: Fundació Jacint Verdaguer