25 de desembre

Cronologia:

25.12.1897ds Madrid. Continua l’estada a la ciutat. Vistes les dificultats, els agustins escriuen al P. Francisco Blanco García, prestigiós crític literari resident a El Escorial, amic de JV i que coneix personalment el bisbe Morgades, per veure si hi pot fer més que ells per trobar una via d’aproximació de les posicions de JV i del seu bisbe [MonjasDocInéd 84]. El diari Lo Sometent, de Reus, publica la poesia «Cançó de la Verge»; inclosa a Jesús Infant [TO II 599]. El diari El Norte, de Girona, pubica la narració nadalenca «Lo Salomonet de les matines»; inclosa a Rondalles [TO I 609].

*25.12.1884dj Un terratrèmol arrasa diversos pobles d’Andalusia i causa més de mil morts i milers de famílies sense sostre. El fet causarà un gran corrent de solidaritat, entre el qual hi haurà l’edició amb fins benèfics del llibre de JV Caritat.

*25.12.1897ds El diari L’Aurore, de París, publica el famós article Émile Zola «J’accuse…!» en denúncia del «cas Dreyfus».

Bibliografia:

GALVES I PASQUAL, Jordi. «Cònsul contra Garolera». La Vanguardia, 25 de desembre de 2002, suplement «Cultura/s», p. 8. [Sobre les discrepàncies entre Isidor Cònsul i Narcís Garolera]


Imatge: pexels.com