19 de desembre

Cronologia:

19.12.1897dg Madrid. Continua l’estada a la ciutat. «Muy malos ratos pasó entonces Verdaguer», escriu Manuel Monjas referint-se a aquests dies en què els agustins el sotmeten a severs interrogatoris i, d’altra banda, tots estaven pendents de la resposta del doctor Morgades a les cartes del P. Miguélez i del bisbe de Madrid, que una setmana després encara no havien arribat. Continua Monjas: «Del disgusto y decaimiento de ánimo de Verdaguer participaron todos, sin acertar a encauzar el asunto, que de día en día presentava peor cariz» [MonjasDocInéd 83-84].

Bibliografia:

VENTALLÓ I VERGÉS, Joaquim. «El Canigó, il·lustrat per Junceda». La Vanguardia, 19 de desembre de 1985, p. 45. [Recensió de la reedició facsímil de Canigó il·lustrada per Joan Junceda]

IMATGE: Fundació Jacint Verdaguer. https://youtu.be/XS3etjXOSt4